söndag 11 november 2012

Hem ljuva hem.

Om 15 dagar har vi bott på Tvedefält i ett år. Om 20 dagar flyttar vi igen. 

Jag och C har köpt ett hus tillsammans. Ett litet gult hus med röda knutar och en liten gul lada med röda knutar och en enorm tomt med fruktträdgård och stora gräsmattor. Vårt lilla hus ligger mitt ute bland åkrarna strax utanför en liten by strax utanför vår lilla stad. Så här ser det ut:



Ladan (som knappt syns på bilden) är rätt rejäl. En del av den kommer att tjäna som garage, en del blir vinterboende för kaninerna och en del blir vinterboende för höns och ankor. I helgen satte C och hans far och bror upp staket kring en bit av den enorma trädgården så ankor och höns kan hållas lite mer kontrollerat. Det är sådär halvkul att behöva kryssa mellan ankbajsarna i trädgården på sommaren, så det får det vara slut med nu.

En annan fantastisk detalj är det här tjusiga loftet ovanpå ladan:


Här uppe ska mina duvor få bo. Det finns rentav en stor lucka så de kan få fortsätta flyga fritt om dagarna, helt suveränt! 

Huset i sig är ett helt vanligt litet 40-talshus, inte alls med samma charm som det gamla lanthuset vi bor i nu. Det känns vemodigt att lämna Tvedefält, med de vackra bjälkarna i taken, de djupa fönsterna och kakelugnarna, men vårt nya hus har något alldeles extra som Tvedefält aldrig har haft: det är vårt eget. 

En ny era i vårt liv startar nu. Det ska bli väldigt spännande.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar