söndag 5 augusti 2012

Kaniner, tuppar och annat otyg.

Huruvida vi är otursförföljda eller inte kan man bara spekulera i, men här är en lista över samtliga fruktansvärda saker som hänt oss på en knapp vecka:

1. Lisa dog.
2. Lejonhuvade dvärgkaninen Dumbo rymde.
3. Dumbo rymde igen (vi fångade henne emellan).
4. Dumbos syster Fluffy rymde men kunde fångas ganska smärtfritt efter att hunden Loffe (chihuahuablandning) överlycklig "vallat" henne tills varken han eller hon visste vad de hette eller var de bodde.
5. Dumbo rymde återigen och kan nu inte fångas in alls eftersom hon lärt sig alla våra knep samt är mycket (MYCKET) snabbare än både vi och hunden.
6. Kampfisken Hampus åt upp halva svärdbäraren Madonna (hon efterlämnar två söner och en mal).


Dumbo & Fluffy. Dumma jäkla skitkaniner.


Därmed inte sagt att allt bara är doom & gloom på den lilla gården på prärien. Vi har haft lite trevliga upplevelser också på sistone. Till exempel har vi fått erfara exakt hur det går till när två kaniner parar sig (två juck och en suck, precis som vi misstänkte) och nu kan vi förhoppningsvis räkna med bäbisar om 28-35 dagar.

Våra kära silkeshöns växer och frodas och man börjar urskilja deras personligheter, vilket är extremt intressant. Tyvärr är alla deras personligheter av den mobbande typen, så dvärgbrahmorna har det inte jättelätt. Vid matningsdags har jag fått krypa in i hönsgården och svärande motat bort tre tykna silkeskycklingar och en rent ut sagt ondskefull tupp från brahmagänget tills de hunnit picka i sig lite snacks. Så fort jag lämnar området kommer Obama som en hotfull fluffig hårboll farandes från andra änden av hönsgården med huvudet sänkt och vingarna spridda och hackar de stackars brahmorna i huvudet tills de lämnar foderautomaten. Han är inte en bra adoptivpappa/äkta make.

Men brahmorna har under min ömma tillsyn lyckats växa till sig lite ändå. Eller, alla utom Smulan, minstingen i brahmamaffian, som fortfarande är ungefär lika stor som ett ägg. Ärligt talat tror jag att C blev pålurad de tre minst lovande hönorna i flocken, hönssäljaren fattade nog redan på håll vilken fjäderfä-novis denne stilige mannen är. Alldeles för mycket Ralph Lauren, alldeles för lite gödsellukt. Det är alltid det det faller på..






2 kommentarer:

  1. Herregud, att du inte får pippi på den där dårfinken Obama :-)

    /Pippi

    SvaraRadera
  2. Jamen han håller iallafall och styr upp gratis sjukvård för en massa fattiga amerikaner...eller vänta nu, pratar du om tuppen..? :D

    SvaraRadera