onsdag 26 september 2012

Regn, regn, regn.

Ååååh så tråkigt vädret har blivit! Regn och mer regn och kladdiga gummistövlar och grannbonden gör inget annat än gödslar och jag glömmer ta in tvätten så nu har handdukarna hängt ute i tre dygn i den regntunga bajsdoften.

Silkeshönan som tjatade sig till att få ligga på ägg har tydligen ångrat sig. Först surade hon och gnällde i flera dar, till slut fick hon fyra ägg av C att ligga på och en egen liten kycklingbur att mysa i. Hon värpte ett eget ägg av ren förtjusning och tröttnade omedelbart på att ruva. Jävla höna.

Det är tomt utan blommehönsen. De resterande två ska flytta till nya hem nästa helg, nu måste sabelpootarna växa till sig snabbt som attan för annars kommer det att eka i hönshuset. Jag är sjukt sugen på att göra en liten kupp på Franks och asa hem några värphöns. En matäggsgrupp måste vi ju ha såklart! Man kan inte leva på enbart vaktelägg ens om de är så här söta:



Ankorna gillar regnet iallafall. Dixie och hans nya brudar, Dolly och Diva, har lagt sig till med att flaxa upp på voljären och bada i pölarna som bildas på den taklagda halvan. Ser helt vansinnigt ut, världens största sparvar liksom.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar