tisdag 11 september 2012

Emushka blir kär.



Inte min bild, jag bara lånar den lite. Uppenbarligen.

Detta, min kära vänner, är något alldeles spektakulärt. Denna magnifika varelse är en sabelpoothöna även kallad mille fleur även kallad befjädrad dvärg även kallad booted bantam. Den är isabellfärgad. Titta på den bara.

Den är det vackraste jag nånsin sett.

Det är ganska svårt att få tag på de här snyggingarna, men om man tjatar tillräckligt och mailar alla man känner och folk man inte känner så löser det sig. Har jag tur får jag byta mina blommehönor mot en tupp och en höna.

Dessutom verkar det som om överlevarankan Dixie kommer att få fruntimmer igen. Efter att rävjäveln käkat upp både våra stora myskisar OCH våra ällingar (tragiskt och tragisktare) hade jag kommit fram till att vi nog inte var ämnade att ha fler ankor, men då googlade C fram att myskdrakar kan bli "helt crazy i huvudet" om de tvingas leva ensamma.

Flax flax, tjata tjata, hitta världens finaste blå ankflickor, förhoppningsvis hämtar vi dem nästa helg. Vi kan ju inte ha en anka som är "helt crazy i huvudet".

Och ingen räv i världen kan väl ta sig in i en korvhusvagn med träpanel och dubbla låsbara dörrar. Väl?

3 kommentarer:

  1. Jätte fin bild säljer du ägg av mille fleur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja, till våren kommer jag att ha ägg till salu, isabell porslin och guldvit porslin. Du får gärna maila mig (e.e.johnsson@gmail.com) så hör jag av mig när det blir dags!

      Radera
  2. Hej säljer du några hönor än?

    SvaraRadera